Kalev Roosiväli ütles ETV hommikusaates "Terevisioon", et kinnisvarahindadesse on sisseprogrammeeritud palgakasvu ootus ning kui suuremates linnades on hinnad eest ära läinud kiiremini kui palgad, siis näiteks maakonnakeskustes on hinnad võrreldes teiste riikide hindadega täiesti loogilised, kirjutab ETV24.

Korteriturul on Roosiväli sõnul hinnad alates tipphetkest Pärnus langenud 30 protsenti ja Tallinnas 13 protsenti. Harjumaal ja Tallinnas on kokku loetud 4500 eluruumi, millele otsitakse elanikku.

"Turu passiivsus tähendab seda, et müügisurve on jätkuvalt suur ja see tähendab ka survet hindadele," märkis Roosiväli ja lisas, et müüjad otsivad praegu kohta, kus ostjad ostma hakkavad.

Eilne uudis, et esimese kvartali jooksul tehti võrreldes eelmise aastaga 42 protsenti vähem kinnisvaratehinguid, võib tema hinnangul rohkem närvi ajada neid, kes tulid turule kolm aastat tagasi ja on näinud ainult tõusufaasi.

"Võrreldes turu madalseisuga 1997. ja 1998. aastal ei ole tänases olukorras midagi hullu," sõnas Roosiväli.

"Kui võrrelda kas või näiteks naaberlinna Riiaga, siis lätlased peaksid olema palju rohkem murelikumad, sest Riia on kaks korda suurem linn kui Tallinn, aga tehinguid toimus seal märtsikuu seisuga sama palju kui Tallinnas või isegi gramm vähem," ütles Roosiväli.