ASi Eesti Näitused juhataja Igor Pihela sõnul ehitatakse Pirita tee serva kaks korterelamut. Neist väiksem on 4-korruseline 15 korteriga terrasselamu, millest merevaatele avanevaid korterid on kolmel korrusel, kirjutab SL Õhtuleht.

Teine on 11-korruseline 61 korteriga hoone, millest esimesele korrusele on ette nähtud laste mänguväljak ning sissepääsud kahte trepikotta. “10. korrusel on seitse korterit, millest viis on planeeritud läbi kahe korruse, moodustades 11. korruse,” selgitab Pihela. Kokku on majas 75 korterit. Hoonetel on ühine sissepääs, kuhu avanevad mõlema maja trepikojad ja liftid. Majad ehitatakse nii monteeritavast kui ka monoliitsest raudbetoonist, välisseinad krohvitakse valge terrasiitkrohviga. Suurema hoone merepoolne välissein alates viiendast korrusest on klaasfassaad.

Hooned projekteeris arhitekt Irina Raud. Ehitamist alustati tänavu veebruaris, majad valmivad tuleva aasta septembris. Praegu kaevatakse hoonete vundamendiauku. Kas ehitatavad hooned varjavad vaadet Eesti Näitustele või Tallinnale? “Projekteerimisel on arvesse võetud krundi reljeefi maksimaalne säilitamine ning Tallinna siluetile avanev vaade,” kinnitab Pihela.

Mõne aasta pärast kolivad Eesti Näitused Dvigateli linnakusse uude messikeskusesse. Praegune näituste ala jääks elamuehituseks.