Planeeringus on ette nähtud kolme-neljakorruselised terrassmajad, lasteaed, ala läbiv lai promenaad, villad ja ridaelamud. Lisaks neile on alale kavas rajada ka neli kõrgemat 10–13-korruselist hoonet. Need jääksid praeguste, Jaan Tootsi pealtkuulamisskandaalis kurikuulsaks saanud 16-korruselise ja suurte tülidega rajatud 11-korruselise hoone vahele, kirjutab
.


Olemasoleva 11-korruselise maja ehitamine viis kuulsa kohtuheitluseni, kus riigikohus tühistas kõrghoonet lubanud detailplaneeringu, kuid ehitusluba ei katkestanud. Kohtu seisukoha järgi polnud linnal toona Pirita tee 28a krundile kõrghoone lubamine ja planeeringu muutmine piisavalt põhjendatud. Varasema üldplaneeringu järgi oli maa mõeldud ühiskondlikele ja puhkeehitistele, kuid seejärel muudeti elamumaaks. Kohus ehitusluba siiski ei tühistanud ja Skanska EMV sai hoonet edasi ehitada.


Näituste territooriumile on üritatud kõrghooneid püstitada juba aastaid, kuid esimesele soovile pani piiri linnapea Tõnis Palts, kes seisis Pirita tee kõrghoonestuse vastu. Asjad hakkasid liikuma alles Paltsi ametist maha võtmise järel.