„Lisaks sellele, et Pirita ülplaneering välistab TOP-i piirkonna muutmise kortermajadega magalaks, antakse miljööväärtusliku ala staatus nii Meriväljale kui Maarjamäele, mis jäävad seega erilise tähelepanu alla,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tiit Terik.


Pirita linnaosa arhitekt Tiina Paalberg lisab, et linnaosa üldplaneering, mis on oluliselt täpsem ja konkreetsem kui Tallinna linna üldplaneering, aitab ära hoida edasisi vaidlusi. „See annab selged suunised arendajatele ja kindlustunde elanikele, et kõik pargid ja rohealad ei saa täishoonestatud korterelamutega, et säilivad loodus-, miljöö- ja muinsusväärtused, aedlinna miljöö ja Pirita identiteet.”


AS SWECO Projekt poolt koostatud Pirita linnaosa üldplaneering näeb ette linnaosa säilitamise hinnatud elamispiirkonna ja puhkealana. Samuti tasakaalustatud teenindusvõrgu ja vajadustekohase sotsiaalse infrastruktuuri objektide rajamise, optimaalse transpordisüsteemi, tänavavõrgu ning keskkonnanõuetele vastava tehnilise infrastruktuuri väljaarendamise ning muinsus- ja looduskaitseobjektide ning avalike puhkealade ja haljastute säilimise.


Muuhulgas välistab ülplaneering rohkem kui kolmekorruseliste korterelamute rajamise ning nendegi ehitamine peaks edaspidi toimuma vaid üksnes üksikutesse kindlaksmääratud kohtadesse magistraaltänavate ja ühistranspordiliinide ääres. Üldplaneering käsitleb ühe olulise punktina ka Pirita supelranna, jõeoru, Kloostrimetsa ja Lillepi pargi säilimist ja arendamist üldkasutatavate puhkealadena ning kohalike haljakute ja mänguväljakute olemasolu igas asumis.