"Finantseeringut saavad taotleda nii ettevõtted kui eraisikud. Rahastu toetab prototüüpe, mis valmistatakse roheliste tehnoloogiate, elektroonika, mehhatroonika või infotehnoloogia valdkonnas. Lisaks soovime taotlejate puhul aru saada, millist probleemi prototüübist arendatav toode lahendab ning kas selle taga võiks peituda maailma muutev äri. Kindlasti peaks idee taga olema meeskond mitte üksikisik," mainis Konsa.

"Täna on meie rahastus järgmiseks kolmeks aastaks olemas 120 000 eurot, mille on välja lubanud Swedbank. Meie eesmärk on leida kindlasti rahastule toetajaid juurde, sest usume, et tervikuna on rahastust kasu ka neile, kes sinna raha annetavad," lisas Tehnopoli juhatuse liige.

"Eile avatud Prototroni rahastust toetuse saamiseks on täna hommikuks taotlusi esitatud ligi 15. Prototronist finantseeringute saamine on jagatud voorudeks, millest esimene lõppeb 15. septembril. Selleks ajaks on ka selgunud kui paljud prototüüpide kirjeldused lähevad hindamisele meie ekspertide ette. Valiku komisjon koosneb enamuses ettevõtjatest eesmärgiga valida just kõige välja kõige praktilisema väärtusega ideed," sõnas Konsa.

Komisjoni kuuluvad komisjoni esimehena Priit Alamäe (Nortal) ja liikmetena Jaanus Tamm (Defendec), Robert Kitt (Swedbank), Andrus Oks (Arengufond), Siemon Smid (TTÜ), Yrjo Ojasaar(Publicifation) ja Pirko Konsa (Tehnopol).