Balti turul positsiooni tugevdada soovival Nord/LB-l on kaks võimalust: kas kasvada loomulikul teel või osta teine kohalik pank.

"Me uurime neid alternatiive, kuna loomulik kasv võtab aega, aga pangasektoris konkurents tiheneb," ütles Pirma Banka president Hakan Kallaker.

Kallaker ütles, et ei oleks üllatunud, kui Nord/LB ostaks lähikuudel veel ühe kohaliku panga.

Ekspertide sõnul on mitme panga omanikud valmis osalused müüma.

Konsultatsioonifirma Prudentia kaasomanik ja Trasta Komercbanka endine president Girts Rungainis ütles, et üks selline pank on Baltijas Tranzitu Banka, mille aktsionärid otsivad aktiivselt ostjat.

"Pank on kaotanud kunagise positsiooni ja see võib viia olulise hinnalanguseni. Ostja seisukohalt on panga eelised huvitavad ärikliendid ja palju eraisikutest kliente," ütles Rungainis.

Võimalike ostuobjektidena nimetas ta Saules Bankat ja Rietumu Bankat, aga lisas, et nende pankade ülevõtmine on keerulisem.

"Latvijas Krajbanka oleks hea ost, aga selle aktsionäridel võivad olla suuremad ambitsioonid," ütles Rungainis.

Hansabanka endine juhatuse aseesimees Valdis Purvinskis ütles, et Saksa investoritele võivad pakkuda huvi kolm keskmise suurusega panka Latvijas Krajbanka, Rietumu Banka ja Baltijas Tranzitu Banka.

"Krajbanka aktsionärid nõuavad hetkel tõenäoliselt ebamõistlikult kõrget hinda, mistõttu jäävad järele Rietumu Banka ja Baltijas Tranzitu Banka. Kui nad ostavad Baltijas Tranzitu Banka koos selle filiaalide võrguga, võib Pirma Banka hakata konkureerima praeguse kolme juhtiva pangaga," ütles Purvinskis.

Pirma Banka president ütles Dienas Biznessile, et november võib saada kahjumiga töötava panga ajaloos pöördepunktiks, mil pank tõuseb kahjumist välja.

Pirma Banka sai üheksa kuuga 3,463 miljonit latti kahjumit.