Uudisteagentuuri KCNA avaldatud piltidel on näha Kimi oma isa sünniaastapäeva eelõhtul üle vaatamas ehitusjärgus kortermaju, vahendab Daily Mail.

Eralennuki kasutamine on eemaldumine praeguse valitseja isa Kim Jong-ili traditsioonidest. Viimane kartis niivõrd lendamist, et külastas Hiinat ja Venemaad isikliku soomusrongiga.

Il-62 oli üsna levinud reisilennuk üle maailma ning seda toodeti kuni 1994. aastani. Nõukogu Liidus ja Tšehhoslovakkias kohaldati see ka eralennukiks.

Vananenud lennukitüüpi kasutati laialdaselt kuni 2008. aastani teiste hulgas Aerofloti poolt. Nüüd võib kasutatud Il-62-sid nende vanuse ja suurte kasutuskulude tõttu osta võileivahinna eest.

Üht 1990. aastal ehitatud Il-62 originaalse pikamaa istmetepaigutusega pakub USA Arizona osariigis Tucsonis asuv müüa 100 000 dollari eest. Kasahstanis müüakse 1984. aasta Il-62 aga juba miljoni dollari eest.

Kim Jong-uni eralennuki olemasolu sai teatavaks eelmise aasta mais, kui avaldati fotosid, millel ta tuleb lennukist koos naise Ri Sol-juga hiiglaslikule punasele vaibale.