Hyperloop One plaanib kiire torutranspordi ehitamist Helsingi ja Stockholmi vahele ning kõigepealt katselõigu rajamist Salo linna lähedale, vahendas Soome rahvusringhääling Yle.

"Vaatame hanke läbi, kaalume süsteemi kasutuselevõtu mõju ning ka makro- ja piirkondlikke majandusmõjusid," ütles Yle-le ministeeriumi osakonnajuhataja Mikael Nyberg.

Ettevalmistustöös löövad kaasa ka tehnoloogia arendamiskeskus VTT, tööministeerium ja transpordiamet. Nybergi sõnul algasid nõupidamised oktoobri lõpus ning raport peaks valmima aastavahetuseks. Soome suhtumine kogu projekti selgub pärast raporti valmimist.

CNBC teatas hiljuti, et Hyperloop One-l on ühiste kavatsuste lepingud Hollandi ja Soomega. Nybergi sõnul ei pea see info Soome koha peal päris paika, kuid läbirääkimised käivad. Ühiste kavatsuste leping on ettevõttel aga Salo linnaga torutranspordi katselõigu ehitamiseks.

Helsingi ja Stockholmi vahelise Hyperloop ühenduse maksumus on esialgsete arvutuste kohaselt 19 miljardit eurot, ehk kaks korda niipalju kui Eesti riigi eelarve.

Hyperloop One arendab transpordimoodust, kus torusse asetatud relsil kuni 1200 kilomeetrise tunnikiirusega liikuvad kapslid transpordivad inimesi ja kaupa.