„Minu ema viskas mu ära nagu prügi," rääkis Figgers CBS12-le. „Ma ei peaks siin üldse olema."

Quincy linnas üles kasvanud mehe elu oli raske alates esimesest päevast. Linnaelanikud teadsid, et Figgersi ema jättis ta prügikasti surema mõned tunnid pärast tema sündi. Seetõttu hüüti teda „prügikasti beebiks".

„Mul oli raske sõpru leida ja teiste lastega suhelda," meenutas ta.

30 aastat hiljem on „prügikasti beebist" saanud 62 miljonit dollarit (56 miljonit eurot) väärt oleva telekommunikatsioonifirma tegevjuht ning talle kuuluvad mitmete leiutiste patendid.

Pärast seda, kui Figgers prügikastist päästeti, lapsendati ta pensionäridest abielupaari poolt, kes aga olid rahalise poole pealt tagasihoidliku taustaga.

„Minu kasuvanemad võtsid mind kui enda last ja kasvatasid minust sellise inimese nagu ma praegu olen," sõnas Figgers.

Üheksa-aastasena sai ta kasutatud asjade poest oma esimese arvuti, mis aga oli katki. „Viisin selle koju, putitasin veidi ja sain tööle. Mul on see tänaseni alles," ütles Figgers. „Sellest arvutist sai mu parim sõber."

Kui ta oli 13-aastane, siis võttis Quincy linn ta tööle IT-osakonna abilisena. Kaks aastat hiljem asutas ta firma Figgers Communications ning parandas vanemate kodus arvuteid ja ehitas servereid, kus klientide andmeid hoida.

„Ma ei läinud ülikooli, kuid võtsin mõned kursused," rääkis ta.

Figgers arendas välja GPS jälgija, mille müüs hiljem maha kahe miljoni dollari eest. Sellest ajast saati on Figgers välja töötanud kümneid leiutisi.

„Ma tahan, et minust jääks märk maha," selgitas ettevõtja. „Kui minuga peaks täna midagi juhtuma, siis tahan, et mind mäletataks mehena, kes tahtis maailma paremaks muuta."

Figgersi sõnul ei ole ta oma pead vaevanud eriti sellepärast, miks ema ta hülgas. „Ma pole teda kunagi otsinud, sest mul on ema olemas," ütles ta. „Kus iganes ta on, siis ma andestan talle."

Küsimusele, mida teised võiksid tema eduloost õppida, vastas Figgers: „Ära kunagi anna alla. Praegu on seda lihtne öelda. Aga kui sa oled selles olukorras, siis tuleb meeles pidada, et praegu võib olla pime, aga homme tuleb päike välja."