"Populaarsed on kaubandusettevõtete krediit- ja maksekaarid kogu maailmas. Tegelikkuses on seis selline, et juba pangas töötades nägin ma sellel valdkonnal suurt potentsiaali ja turgu. Nüüd ajapikku on pangad liikunud selles suunas, et on efektiivistanud tegevust rohkem ning tooteid vähendanud. Pankadel pole olnud otsest konkurenti ning hetkel on olemas ruum, kuhu selle uue maksekaardiga tulla," kommenteeris AS COFI juht Priit Põldoja.

"Lisaks on meie keskkond üldse heas seisus, et uute toodetega turule tulla. Kriisi lõpus on parim turele tulla, konkurentsi on vähem. Kuna me läheme ka krediidiärisse, siis lisaks eelnevale on ka need kliendid, kes pankade silmis ei ole ehk kõige soojemas vastuvõtus, on juba näha ning neid saame vältida," sõnas Põldoja.

"Kolmas põhiline punkt on see, et ETK oli nii öelda kliendina saadaval ning neile tuli see ettepanek teha," kommenteeris Põldoja.

ETK ja COFI poolt loodud ETK Finants peaks esimese krediitkaardi saama turule juba selle aasta lõpuks. Pikemas perspektiivis loodetakse "kätte jagada" enam kui 80 000 krediitkaarti, millele võimalik taotleda 300 kuni 500 euro suurust limiiti.

"ETK käive on 2010. aastal umbes 400 miljonit eurot, millest 25 protsenti tuleb makstes läbi Säästukaardi, milleks on siis meie tulevikus pakutav krediitkaart. Siit saab kätte mahu rahaliselt, kui palju selle kaardi potentsiaal on. See kuidas hakatakse seda kaarti krediidiks kasutama selgub aja jooksul, kuid eelkõige on see kaart ikkagi lojaalsus- ja sooduskaart," sõnas Põldoja.

Kui arvutada 80 000 potentsiaalset krediitkaarti läbi maksimaalse krediidisummaga, milleks on 500 eurot saame hinnanguliseks maksimaalseks krediidikasutuseks 40 miljonit eurot. Põldoja sõnul oleks hea, kui krediidikasutusse tuleks pool sellest summast.

"Krediitkaardist pool peaks olema kasutuses ning pool vaba. See oleks ideaalne seis," sõnas Põldoja