Ehkki tavalisele inimesele tundub 3,1 miljardit tohutu summana, siis miljardäride maailmas ei pruugi see palju tähendada. Ühel päeval võid sa teenida pool miljardit, järgmisel kaotad miljardi jne. Lui tõus on aga olnud sel aastal järjepidev ning temast võib lähipäevil saada Aasia rikkaim mees. Praegu on selleks samuti Hongkongist pärist Li Ka-Shing. Meeste vahe on „kõigest" 200 miljonit dollarit. Li varandus on väärt 29,4, Lui oma 29,2.

Lui Che Woo on 80ndates aastates härra, kellele kuulub Hongkongi investeerimisfirma K Wah Group. See haldab teiste seas kasiino-operaatorit Galaxy Entertainmenti ning kinnisvarafirmat K Wah Internationali. Galaxy on üks kuuest ettevõttest, kel on kasiinolitsents Macaus, ühes maailma kuumemas õnnemängupaigas. Tal on ka Stanford Hotelsi aktsiaid. Poeg Francis Lui Yiu Tung on Galaxy Entertainmenti juht.

Hiidudel kehv algus

Aasta alguse suuremad tõusjad on ka Marc Zuckerberg (1,3 miljardit), Aliko Dangote (25 miljardit), Charoen Sirivadhanabhakdi ja Hiroshi Mikitani (mõlemad 1 miljard).

Kõige kõvematele on aasta algus olnud aga raske. Carlos Slimil ei läinud hästi juba eelmisel aastal. 2014. aasta on talle aga lisaks toonud 3,3 miljardit miinust. Mänguruumi veel on, tema varanduseks hinnatakse 70,5 miljardit . Euroopa jõukam naine Liliane Bettencourt on sel aastal kaotanud 1,7 miljardit. Maailma rikkuselt 4. mees Warren Buffetti aasta on alanud 1,4 miljardise kaotusega. Ka jõukaim inimene Bill Gates on võrreldes 2013. aasta 31. detsembriga kaotanud ligi miljard dollarit.

Võib aga kindel olla, et aasta arenedes muutuvad need miinused siiski plussideks.

Maailma 200 kõige rikkamat jäid aasta esimese poole kuuga 21,4 miljardi võrra vaesemaks.