Delfi majandusuudiste toimetus palus suurettevõtjate pöördumist kommenteerida ka neil, kellele see nimeliselt saadeti.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester (IRL) loeb ettevõtjate pöördumisest välja, et eelkõige teeb neile muret laevakülastustasude tõusu negatiivne mõju transiidile ja meretranspordile.

"Korras veeteed on ennekõike hädavajalikud kaubaomanikele ning sadamatele, et ei tekiks tõrkeid kaubavahetuses. Eesti jaoks on jäämurdmise võimekus kriitilise tähtsusega, kuid paraku on jäämurdmine kallis ning jäämurdja soetamine suur investeering. Merendussektori suurema rahalise panuseta ei suuda riik sadamaid rahuldavat teenust pakkuda," nendib Sester.

Viimastel aastatel ei kata Sesteri sõnul tuletorni- ja navigatsioonitasud riigi reaalsed kulutusi veeteede korrashoiule. "Samuti on selge, et investeeringuid jäämurdmisesse ja meremärgistusse ei ole võimalik lükata määramata tulevikku. Uus veeteetasu tõstab enamikul juhtudel laevaomanike maksukoormust ligikaudu 20-25%," märgib komisjoni esimees.

Ta toetab igati ideed teha tihedat ja operatiivsed koostööd ettevõtjate organisatsioonidega. "Ettevõtjatel ja riigil on selge ühishuvi Eesti riigi konkurentsivõime tõstmisel. Kui ettevõtjatel on omapoolseid ettepanekuid, kuidas tagada meie veeteede korrashoid, siis kindlasti on need arvamused teretulnud," lisab Sester.