Panga advokaadi sõnul olid nädalavahetusel toimunud läbiotsimised ebavajalikud, kirjutab Läti ajaleht Diena.

Läti politsei avalike suhete osakond ei jaganud uudisteagentuurile informatsiooni kriminaaluurimise kohta. Kinnitati, et protseduurilised toimingud jätkuvad.

Panga advokaat Janis Rozenbergs ütles LETAle, et nende hinnangul olid nädalavahetusel toimunud läbiotsimised liigsed, kuna pank teeb igapäevaselt selles ja teistes kriminaaluurimistes õiguskaitseorganitega koostööd.

Antud rahapesu kriminaaluurimises pole ükski pangatöötaja kahtlusalune, märkis advokaat. Kõik kinnipeetud vabastati juba läinud nädalal.

Läti majanduskuritegude uurimise asutus (ENAP) teostas laupäeval seoses suuremahulise rahapesu kahtlusega koos Läti finants- ja kapitaliturgude inspektsiooni, maksuameti ja Cert.lv-ga enam kui 40 läbiotsimist mitmes kohas Riias ja Riia piirkonnas. Läbiotsimised toimusid nii pangas, ettevõtetes kui ka inimeste töökohtades ja kodudes.

ENAPi juht Peteris Bauska ütles laupäeval ajakirjanikele, et uuritakse sadadesse miljonitesse eurodesse ulatuvad võimaliku rahapesu.

Politsei kahtlustab, et üks pangatöötaja koos panga juhtkonda kuuluva isikuga lõid võimalused rahapesuks ja viisid läbi rahapesu. Kinnipeetute seas olid ka pangatöötajad.