Seda kinnitas Bonneseni advokaat Per E Samuelson. Rootsi lehe allikate andmetel esitatakse Bonnesenile seejärel kahtlustus.

Ülekuulamine toimub varsti pärast seda, kui Swedbanki nõukogu esimees Göran Persson 26. märtsil juhib panga aktsionäride üldkoosolekut.

Swedbanki juhtkond ja eriti tolleaegne juhatuse esimees on kahtluse all, et nad levitasid avalikkusele ja investoritele eksitavat informatsiooni selle kohta, mida pangas juba teati Swedbanki Balti üksustes toimunud rahapesukahtlusega tehingute kohta. Bonnesen teatas mitmel korral, et kõik on kontrolli all ja pank pole midagi valesti teinud.

Samuelson ütles kuriteokahtluse kohta, et see võib paberil tunduda suur asi, kuid kui sisu vaadata, siis advokaadi sõnul on tema 40 aastase finantskuritegude asjade kogemuse põhjal see kõige vähem tõsine asi.

"Eesti teeb rahapesu kriminaalasjades aktiivselt rahvusvahelist koostööd, kuid Rootsi kriminaalmenetlust ei ole meil võimalik kommenteerida," märkis koostöö kohta prokuratuuri avalike suhete osakonna juht Olja Kivistik.