„Need lood, kus juba purjus seltskondadel on vaja sõita tanklast alkoholi juurde tooma ei ole linnalegendid, vaid need tulevad välja päriselt juhtunud liiklusõnnetuste asjaolusid uurides,“ ütles PPA juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe Delfi Ärilehele.

„Kui suuremates asulates see muudatus väga suurt mõju avaldada ei pruugi, siis väiksemates kohtades on lähim tankla sageli peamine koht, kust alkoholi ostmas käiakse,“ jätkas ta.

Tikerpe tõdes, et alkoholi müügikohtade ja õnnetuste sageduse seoseid ei ole põhjalikult uuritud, kuid varasematele teadustöödele tuginedes saab väita, et alkoholi kättesaadavust piirates on võimalik vähendada alkoholi tarbimist ja sellest tulenevat tervisekahju.

„Alkoholiga seotud süüteod ja ohud ei puuduta ainult liiklust. Nii kuritegude toime panemisel kui ka ohvriks langemisel mängib samuti rolli alkohol,“ lisas ta.

Ettevõtjad on sotsiaalkaisteministri Margus Tsahkna ideed tanklapoodiest alkohol ära korjata kritiseerinud just selle nurga alt, et ametkondadel ei ole piisavalt uuringuid selle kohta, mis tõendaksid selle ohtlikkust.