"Pean Adavere projekti kindlalt kõige tulemusrikkamaks kogu 1990. aastate Eesti-Soome koostöös," kirjutab Soome põllumajandusministeeriumi pikaajaline kantsler Reino Uronen.

Algatajate Eesti Põllumajandusministeeriumi, Kemira OY ja Adavere näidissovhoosi, nüüdse AS Adavere Agro kõrval on tänaseks projektis osalenud 53 soome ja eesti firmat, samuti Tartu ja Võru talupidajate liidud ja sajad põllumajandusteadlased.

Eesti-Soome Adavere koostööprojekt tõi põldudele kaasaegsema tehnika ja tehnoloogia, kaasajastati farmitehnoloogiat, seakasvatust, veiste tõuaretust ja taimekasvatust.

Õlikultuuride projekt andis idee hakata Eestis taimeõli tootma. Nii suurenes rapsi ja rüpsi külvipind Eestis 8 aastaga 22 korda, alates 1085 hektarist 1991. aastal 24 200 hektarini 1999. aastal.

Oluline roll ühistöös on ka teabe- ja põllupeenrapäevadel. Samuti on välja antud hulgaliselt erialast teatmekirjandust õlikultuuride, teraviljakasvatuse, suhkrupeedikasvatuse, väetiste kasutamise ja taimekaitse vallast.

Adavere projekti tulemusi tutvustavad kogumikus samuti Eesti Põllumajandusministeeriumi ekskantslerid Ilmar Tupits ja Rein Nigul ning teised asjaosalised ja projektiga seotud teadlased.