Werol Tehased AS-i juhatuse esimees Meelis Virro ütles reedel BNS-ile, et pankrotiavalduse aluseks olev võlgnevus on Parile juba nädal aega tagasi tasutud.

"Ta ei lasknud ennast häirida sellest, et see summa on tema kontole tasutud," kommenteeris Virro pankrotiavaldust. "Olen rääkinud Pariga ja rääkinud, et kui tal on kõrvalnõuded, andku teada –saame omavahel kokku leppida."

Maakohtu esindaja ütles BNS-ile, et pankrotiavaldust arutab kohus 18. juulil.

Krediidiinfo andmetel kuulub füüsilisest isikust ettevõtjale Priit Parile kokku üle 50 kinnisasja, neist enamus Harjumaal. Eesti Seemneliidu andmetel on Pari 25. juuni seisuga võlgu 2009. ja 2010. aasta kevad- ja sügiskülvid ning selle aasta kevadkülvid.

Mullu detsembris kirjutas ajakirjandus, et Werol Tehased võlgnevused põllumeestele ulatuvad kümnetesse miljonitesse kroonidesse ning ettevõtte juhatuse liikme Meelis Virro sõnul neil kellegagi probleeme ei ole.

Krediidiinfost Weroli eelmise aasta aruannet saadaval ei ole, mulluste tulemuste kohaselt langes ettevõtte puhaskasum 2008. aastaga võrreldes 51 protsenti 9,5 miljoni kroonini. Ettevõtte kuulub alates 2006. aasta suvest ärimees Rein Kilgi kontrollitavale AS-ile Pere Leib Tootmine.