Lisaeelarve näol on tegemist 2001. aasta riigieelarve seaduse muutmisega, millega 40,8 miljonit krooni suunatakse põllumajandusministeeriumile sihtotstarbelisteks ülesanneteks põllumajandustootjatele tera- ja kaunvilja, rüpsi, rapsi ja seemne- ning kiudlina kasvatamise toetuseks.

Tulu selleks kavatsetakse saada toiduteravilja varu müügilt 20 miljonit krooni, riikliku seemnereservi müügilt 3 miljonit krooni ning riigile kuuluvate ASide Tartu Agro ja AS Desintegraator aktsiate müügilt 17,8 miljonit krooni, teatas ETAle valitsuse pressibüroo.

Koalitsiooninõukogu otsustas eile, et niipea kui lisaeelarve võimalused on selged, aega tehnilise külje peale enam ei kulutata. Tarandi sõnul peaks lisaeelarve realiseeruma suve jooksul.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) andmetel on praegu riigieelarves teraviljatoetuseks ette nähtud 76 miljonit krooni. Sellele loodetakse lisa saada nii, et selleaastane teraviljatoetuste kogusumma ei jääks alla eelmise aasta umbes 100 miljonile kroonile.

Teraviljatoetus makstakse taotleja pangaarvele hiljemalt 27. augustiks.