Veterinaar- ja toiduinspektsioon peatas üleeilsest Põlva Piima ekspordiloa Euroopa Liidu riikidesse, sest avastas ettevõtet kontrollides sanitaareeskirjade rikkumise.

Veterinaar- ja toiduinspektsiooni peadirektor Ago Pärtel ütles BNS-ile, et inspektsioon avastas puudused ettevõtte rutiinse kontrolli käigus. Iga Euroopa Liitu ekspordiõigust omav ettevõtte on tema sõnul mitmekordse järelevalve all. Inspektsioon märkis puudustena seda, et ettevõtte akendel puudus kohati putukavõrk, osa töötajad kandis ehteid ning pakkimisliini kõrval seisis roostetanud rest.

Ühinenud Meiereide avalike suhete juht Ene Nobel kinnitas eile õhtul, et nimetatud puudused on juba kõrvaldatud ning ettevõte esitas veterinaarinspektsioonile taotluse ekspordiloa taastamiseks Euroopa Liidu maadesse.

Nobel ütles, et ekspordi ajutine peatamine ei tekita Ühinenud Meiereidele finantskahju, sest kõik Euroopa Liidu ekspordikvoodi ulatuses saadud tellimused on Põlva Piim juba täitnud. Põlva Piim ekspordib euroliidu riikidesse piimapulbrit.