Maavanem Urmas Klaasi juhitud žürii valis esitatud kandidaatide hulgast kokku üheksa eri kategoorias auhinna saajat.

Ettevõtluse Mastimänd 2006 Põlvamaal on AS Värska Vesi.

Värska Vesi on olnud pikemat aega maakonnale tuntust toonud ja stabiilselt arenev ettevõte, mis tegeleb mineraalvee toodete villimise ning turustamisega. Tuntumateks kaubamärkideks on Värska Originaal, Setu Kali, Värska Joogivesi ja erimaitselised mineraalveed, mille osas on ettevõttel lähiajal plaanis ka mitmeid uusi tooteid.

Värskas on looduslikku mineraalvett villitud juba alates 1973. aastast. AS Värska Vesi on ka laialdaselt toetanud mitmeid spordiklubisid ja kultuuriüritusi. Ettevõte tegi eelmisel aastal tugeva arengu edasi kaubamärgi ja tootevaliku uuendamisel ning välisturgudele, eelkõige Lätisse ja Soome laienemisel.

Varem on Põlvamaa ettevõtluse Mastimänniks valitud põllumajandusettevõte Põlva Agro.

Põlvamaa ettevõtluse Tõusev Täht 2006 on Helen Sport OÜ.

Helen Sport OÜ on loonud Räpinas vabaajakeskuse Prive, kus saab harrastada aeroobikat, joogat, lauatennist, piljardit, käia jõusaalis või kasutada erinevaid saunasid. Samuti on kohapeal juuksur, massaaž, solaarium ja võimalused erinevateks iluprotseduurideks. Vabaajakeskus Prive on saavutanud Räpina piirkonna elanike seas kiirelt suure populaarsuse.

Põlvamaa Aasta Leid 2006 auhinna teenis mee- ja õietolmuga šokolaadimaiustuste valmistaja Imre Sokk, kelle šokolaadi- ja meetooted pälvisid suuremat tähelepanu Põlvas toimunud esimesel ökofestivalil ning on nüüdseks oma uuendusmeelse ideega aina tuntust ja poolehoidu võitnud.

Töötaja Sõber 2006 auhinna saajaks valiti AS Nycomed Sefa.

Ravimifirma Nycomed Sefa Põlvas asuv tehas osutus valituks töötaja sõbraks, kuna on märkimisväärselt panustanud oma töötajate töökeskkonna kvaliteeti ja koolitusse, kindlustanud sportimisvõimalused, tervisekontrolli ning korraldab töötajate ühisüritusi ja reise. Oluline on ka korralik palgatase.

Tulus Tegu 2006 tiitel kuulub AS-le Räpina paberivabrik.

Räpina paberivabrik investeeris mullu ca. 17 miljonit krooni uutesse seadmetesse ja tootmiskompleksi kaasajastamisse ning on teinud panuse ka Põlvamaa kui turismisihtkoha arendamisse. Tänu uutele tehnoloogiatele hakkab Räpina paberivabrik lisaks paberi ümbertöötlemisele taaskasutama erinevaid pakendijäätmeid (nt. mahlapakid).

Põlvamaa Ettevõtluse Sõber 2006 on SA Põlvamaa arenduskeskus.

Tänu Põlvamaa arenduskeskuse tööle on paljud väikeettevõtted saanud tasuta vajalikku nõustamist ja projektikoostamisabi, samuti omavalitsused ja mitmed maakondlikud ühisprojektid.

Arenduskeskuse eestvõttel on maakonnas korraldatud aktiivselt erinevaid koolitusi ja lühiseminare. Loodi Põlva Ettevõtluskoda alustavate ettevõtjate toetuseks ja antakse välja erilehte Põlvamaa Edulood.

Põlvamaa 2006. a. parimaks õpilasfirmaks tunnistati Räpina ühisgümnaasiumi õpilasfirma Tallaalused MPM, kelle ideeks on tatratallaga sokkide valmistamine. Parimaks majandusõpetajaks valiti Räpina Ühisgümnaasiumi majandusõpetaja Ana Kivesti.

Ettevõtlikkuse eriauhinna teenis žüriilt Yuppy Stainless OÜ. Yuppy Stainless on kahe noore ettevõtja poolt 2005. aastal  loodud Põlvas tegutsev firma, mille põhitegevusalaks on roostevabast metallist eksklusiivse disainmööbli tootmine.

Maavanem Urmas Klaasi sõnul on ettevõtjate tunnustamise eesmärk aidata kaasa Põlvamaa ettevõtjate tuntuse ja konkurentsivõime kasvule.

"Loodame, et ettevõtjaid tunnustades levib ettevõtlik vaim laiemalt," ütles maavanem.

Piduliku ürituse aukülaliseks oli Eesti maaülikooli rektor professor Alar Karis, kes esines teemal ettevõtluse väljakutsed maapiirkonnas.

Põlvamaa Ettevõtluse Auhinna konkursi korraldasid Põlva maavalitsus, Põlvamaa omavalitsuste liit ja Põlvamaa arenduskeskus.

Ettevõtlusauhinna võitjad selgitas välja kuueliikmeline žürii, kuhu kuulusid maavanem Urmas Klaas, Põlvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Andrus Seeme, SA Põlvamaa arenduskeskus juhataja Kaire Mets, Tartu ülikooli majandusprofessor Urmas Varblane, ajalehe Koit peatoimetaja Kauno Kõima ning ettevõtjate esindajana Põlva Äriklubi poolt Tarmo Kirotar.