Säkna nuumafarm mahutab korraga 4000 nuumsiga, aastas nuumatakse farmis kaaluni 115 kilo 12 800 siga. Farmi väljaehitamisse investeeriti 21 miljonit krooni ning selle tegevust juhib vaid kolm töötajat.

AS Ekseko juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul on sigade nuumaperioodil, mis kestab 3,5 kuud, oluliseks nii toiduratsioon kui ka elukeskkond. „Farmis kasutatav sigade vedelsöötmine on loomadele paremini omastatav kui kuivsöötmine ja võimaldab kasutada nii kohalike põllumeeste poolt farmi lähedal toodetud vilja, kui ka piimatööstuses kõrvalsaadusena tekkivat vadakut,“ selgitas Soorm.

„Loomadele puhta elukeskkonna tagab restpõrand ning kasutatavate hügieeniliste materjalide valik. Farmi keskkonnamõjude vähendamiseks on kasutusel vedelsõnniku jahutus. Ssõnnik jahutatakse ja hoitakse hoones 4 kraadi juures. See on temperatuur, kus saasteainete lendumine vedelsõnnikust on minimaalne. Jahutusprotsessist saadavat soojus kasutatakse farmi kütteks,“ rääkis Soorm.

AS Ekseko on üks Euroopa suuremaid seafarme, kus hetkel kasvab 10 500 tootmisemist ning aastas võõrutatakse 285 000 põrsast. Iga kuu toodab Ekseko oma farmides Rakvere Lihakombinaadile ca 21 000 siga. Kokkuvõtvalt tuleb kogu Ekseko seakasvatussüsteemist Rakvere Lihakombinaati töötlusesse 255 000 siga aastas, mis moodustab 1/3 kogu Eestis kasvatatavatest sigade arvust.