Eesti Gaasi väikeklientide Tallinna müügipiirkonna juht Martin Kuusk ütles, et gaasivarustuse katkestamiseni jõuab olukord siiski harva ning seda tuleb ette mitme aasta jooksul ebakorrektselt tasuvate klientide puhul.

"Hakkame meeldetuletusi saatma juba kahe-kolme kuu jooksul gaasi eest mittetasumise korral ning kuus kuud gaasi eest mittetasunuid käsitleme juba ebatõenäoliste gaasitarbijatena," ütles Kuusk.

Eesti Gaas saadab klientidele arveid välja vaid iga uue aasta alguses, kliendid peavad igakuised makseid tegema vastavalt gaasi ostu-müügilepingu tingimustele. Makseid tuleb arvutada proportsionaalselt kuude lõikes kas eelmise aasta tarbitud koguse järgi või individuaalmõõturi näidu järgi.

Tallinna piirkonnas on Kuuse sõnul Eesti Gaasil kauem kui pool aastat võlgu olevaid kliente 600-700 ning kõiki võlglasi ligi 10.000. Kliente kokku on elanikkonna näol ligi 60.000, lisaks sellele 400 ettevõtet ning umbes samapalju korteriühistuid, elamuhaldusfirmasid ja majaomanikke.

Lõppenud aastal oli kuupmeetri gaasi hind gaasipliidi omanikule 3,9 krooni ning gaasiveesoojendi puhul kas koos või ilma gaasipliidita 2,6 krooni. Gaasipliidiomanikud, kes ostavad gaasi individuaallepingu alusel, kuuluvad enamasti kuni 200 kuupmeetrit gaasi kasutavate klientide hulka - nende jaoks tõusis tänavu gaasi hind 4,7 kroonile.

Kuuse kinnitusel võib osale tarbijaskonnast, eriti ühiselt gaasi ostvate majahaldajate puhul gaasi kuupmeetri hind tänavu hoopis langeda 3,9 kroonilt 3,5 või koguni 2,6 kroonini, sest suurema ostukoguse puhul on hind madalam.