Üle poolte töökohtade Ameerikas, mille tasu ületab 57000 dollari piiri aastas, nõuavad teatud määral koodi mõistmist või programmeerimisoskust. Kõige enam tahetakse tööle inimesi, kes mõistavad SQL, Java, Javascript, C# ja Python programeerimiskeelt, kirjutas MarketWatch.

Kõrge vajadus programeerijate järgi on tingitud peamiselt asjaolust, et neid ei vajata ainult tehnoloogiasektoris. "Arvutid on kasutuses pea kõikides majandusharudes, mistõttu teadmised koodist ja selle toimimisest on vajalikud väga paljudes valdkondades." sõnas Oracle Academy asepresident Alison Derbenwick Miller.

Töötajatel, kel on varasem kokkupuude koodiga, suudavad paremini kommunikeeruda tarkvaraarendajatega ning see võimaldab projektide valmimist kiiremini ja täpsemalt.

Isegi, kui töökoht ei nõua otseselt programmeerimise oskust, siis mõistmine, kuidas erinevad keeled toimivad, annab tugeva eelise tänu analüüsioskusele. Steve Jobs on öelnud, et kõik peaksid õppima programeerimist, sest see õpetab inimest mõtlema.

Tulevikutrendid näitavad, et vaid programeerimisega seotud töökohad viiakse arenenud maadest arenguriikidesse, sest seal on programeerijad valmis töötama väiksema palga eest. Siiski kasvab igal pool nõudlus ekspertide järgi, kes mõistavad kodeerimise põhimõtteid.

Programmeerimist ei pea tingimata õppima ülikoolis. Paljud alustavad oma teekonda tasuta õpikeskkondadest nagu CodeAcademy, Girl Develop It või Udacity.