Oma ettevõtte loomiseks on täiendavat finantstoetust saanud 19 inimest, seal hulgas 10 Töötukassast ja 9 projekti kaudu.

Tartu ärinõuandla poolt ellukutsutud projekti sihtgrupiks on ettevõtliku loomuga töötud, kes soovisid luua oma ettevõtet. Projekti raames on koolitatud kokku juba 75 inimest, tegelik soovijate hulk projektis osalemiseks oli üle kahe korra suurem.

Projektijuhi Piret Arusaare sõnul iseloomustab projektis osalenud töötuid positiivne ja ettevõtlik hoiak, soov õppida ja omandada uusi teadmisi ning nutikad ideed. Valminud äriplaane iseloomustab läbimõeldus ja põhjalikkus ning tugev äriidee. Ettevõtted loodi peaasjalikult erialaste teadmiste
baasil. Valdkonnad olid väga erinevad - tootmine, teenindus ja koolitus. Näiteks loodi uusi ettevõtteid fotograafia, roostevabast metallist toodete, autoremondi, lastehoiu, õmblusteenuse ja teistes valdkondades.

Projekti jooksul läbisid osalejad 16-päevalise põhjaliku ettevõtlusalase koolituse. Lisaks oli osalejatel võimalus saada täiendavalt konsultatsiooni oma äriplaani koostamiseks ning ettevõtlusega alustamiseks ja taotleda starditoetust oma ettevõtte asutamiseks.

Täiendavalt on projekti raames toimumas veel koolitus-motivatsioonipäevad, mille kohta leiab jooksvalt infot Tartu ärinõuandla koduleheküljel.

Projekti rahastab Euroopa Sotsiaalfond ja Tartumaa kohalikud omavalitsused.