Pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm ütles, et inimeste aktiivsus mündivarude ja panka toomisel oli kiiduväärt. „Kõige aktiivsemad olid novembri esimene ja viimane nädal, mil pankadesse toodi kolmandik müntide kogusest. Suurim korraga toodud kogus oli 35 kg münte väärtusega 5000 krooni, väikseim kogus oli kuus viiesendist,“ ütles Talihärm pangaliidu teatel.

Kuigi münte saab vahetada ka edaspidi, soovitab Pangaliit teha seda veel detsembris. Nimelt uuel aastal häälestatakse iseteeninduslikud mündilugemismasinad ümber eurodele ja kroonimüntide lugemine on oluliselt aeganõudvam. "Soovitame sama pangaskäiguga eurodeks vahetada või kontole hoiustada ka suuremad krooni sularaha summad. Ringluses on veel ligi 140 miljoni krooni väärtuses münte, millest suur osa on kahtlemata inimeste käes."

„Kroonimünte saab kasutada kaubanduses veel kuni 14. jaanuarini, sest teatavasti on jaanuari kahel esimesel nädalal käibel nii euro kui ka kroon. Kutsume ka üles annetama münte Toidupangale, mille kogumiskastid leiate kauplustest ja pangakontoritest,“ tuletas Talihärm meelde käimasolevat kampaaniat.

Toidupank võtab kaubandusest ja tootmisest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele. Toidupanga kampaaniat korraldab Teeme Ära meeskond koos Pangaliidu, Kaupmeeste Liidu ja G4S-iga.