Naistepäeva õhtul jooksis Audentese eraülikooli õppejõud Maret Ahonen näoga vastu kaubamaja sisemist nurgaust ning lõi nina ja huule veriseks.

“Tulin väljast vana Port Arturi poolsest nurgauksest kiire sammuga, pilk maas ja omaette mõttes,” rääkis Ahonen. “Teise ukse juures käis hirmus raks. Igal pool Tartu ja Tallinna kaubamajades lähevad uksed otse järjest, kuskil pole sellist kahe jooksusammuga kõrvalehüppamist nagu siin.”

Esimest korda Port Artur 2 kaubamajja sattunud tartlane otsis koridorist infoletti, et abi paluda. Midagi sellist leidmata kõndis ta hoone teisest uksest välja ja sõitis tuttava juurde, kuhu ta koos lillede ja kingikarbiga oli lootnud minna.

Õnnetus juhtus kella 18.30 ja 19 vahel, kui väljas hakkas pimenema. Kahe ukse vahelises eeskojas tuled veel ei põlenud, uksepiidad on värvitud pruuniks.

Kolmveerand kaheksa paiku otsustas Ahonen koos tuttavaga tagasi tulla. Seltskonda märkas üks kaubamaja omanikke, AS Triple Investi nõukogu esimees Kaido Kruusoja.

Ahonen avaldas pahameelt, et kahest välisuksest tulijaid ei oota seespool järgnevad uksed, vaid üks, kahe inimese laiuselt avanev uks. Kruusoja selgitas, et töökaitse nõudmiste kohaselt on klaasile paigutatud ohutuskleebised ja et loomulikult ta palub vabandust juhtunu pärast.

Pärast kohati tuliseks muutunud arvamustevahetust vahetati aadresse ja Ahonen läks traumapunkti. Seal selgus, et naise ninaluu on terve ning tema nägu ja kael on vaid põrutada saanud.

Pärast juhtunut paigaldati Port Artur 2 välisustele ohutuskleebiste vahele täiendav noolteriba.

Kaubamaja omanik juhtis tähelepanu sellele, et vastu klaasuksi võivad joosta üksikud inimesed, kuid tunduvalt tõsisem oht on jalakäijate saalimine autode vahel. Port Artur 2 on kerkinud varem kui ümbritsev tänavavõrk ja inimesed pääsevad sinna Ringi tänava poolt kas poris kõndides või parklasse sõitvate autode vahel laveerides.

Kehtiva detailplaneeringu kohaselt peaks Pikk 12 hoone kõrvalt algama Ringi tänava pikendus, mis viib Riia maanteeni ja mille Pikk 12 poolsel serval jookseks kõnnitee. Praegu on kõnniteest valmis ainult Port Artur 2 servaga külgnev ala, linn pole mujale sõidu- ja kõnniteed välja ehitanud.