Uus kaubanduskeskus tuleb Riia maantee ja Pika tänava vahelisele tühermaale 1997. aastal valminud Port Arturi kaubanduskeskuse taha. Samasse rajatakse parkla sajale autole. Port Arturi nõukogu esimehe Kaido Kruusoja sõnade kohaselt leiab uues kaubanduskeskuses tööd ligikaudu 200 inimest.

Kruusoja ei nõustunud ütlema ehituse alguse ja kaubanduskeskuse valmimise aega. "See ei sõltu ainult meist ja ma ei taha veksleid välja anda," sõnas Kruusoja.

Enne kopa löömist maasse tuleb kaubanduskeskuse rajajatel koostöös Pärnu linnavalitsusega korraldada arhitektuurikonkurss, et leida uuele kaubanduskeskusele parim projekt.

Kruusoja seletuse järgi kavandatakse kaubanduskeskusele ettenähtud maale kahte kahekorruselist hoonet, kus on põrandapinda kokku on kaks korda rohkem kui senises Port Arturi kaubamajas.

Kruusoja kinnitust mööda ehitatakse üks kahest hoonest valmis nii kiiresti kui võimalik, teine aga tulevikus. Kruusoja ütles, et arvestuse kohaselt pole Pärnus praegu küllaldaselt ostujõudu, et ostjaid ja kauba pakkujaid jätkuks mõlemasse hoonesse.

Port Artur ehitab kaubanduskeskuse koostöös E.L.L. Kinnisvara ASiga, mis ostis hoonetealuse krundi neli ja pool aastat tagasi 3,3 miljoni krooni eest.

Kruusoja andmeil võtab hoone ehitamine aega ligikaudu seitse kuud.