Uus kaubanduskeskus tuleb Riia maantee ja Pika tänava vahelisele tühermaale 1997. aastal valminud Port Arturi kaubanduskeskuse taha. Samasse rajatakse parkla sajale autole, kirjutab Pärnu Postimees.

Port Arturi nõukogu esimehe Kaido Kruusoja sõnade kohaselt leiab uues kaubanduskeskuses tööd ligikaudu 200 inimest.

Kruusoja ei nõustunud ütlema ehituse alguse ja kaubanduskeskuse valmimise aega. “See ei sõltu ainult meist ja ma ei taha veksleid välja anda,” sõnas ta.

Enne kopa löömist maasse tuleb kaubanduskeskuse rajajatel koostöös Pärnu linnavalitsusega korraldada arhitektuurikonkurss, et leida uuele kaubanduskeskusele parim projekt.

Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna asejuhataja Rene Valner ütles, et tavaliselt linn ei kohusta erafirmasid arhitektuurikonkurssi korraldama, kavandatav hoone asub aga kesklinnas ja seetõttu tehti erand.

Kruusoja seletuse järgi kavandatakse kaubanduskeskusele ettenähtud maale kahte kahekorruselist hoonet, kus on põrandapinda kokku on kaks korda rohkem kui senises Port Arturi kaubamajas.

Kruusoja ütles, et üks kahest hoonest ehitatakse valmis nii kiiresti kui võimalik, teine aga tulevikus. Arvestuse järgi pole Pärnus praegu küllaldaselt ostujõudu, et ostjaid ja kauba pakkujaid jätkuks mõlemasse hoonesse.

Algselt kavandas Port Artur ühte suuremat kahekorruselist hoonet, mille esimesele korrusele oleks hiljem teine peale ehitatud, kuid Kruusoja teatel polnud linn sellise lahendusega päri.

Port Artur ehitab kaubanduskeskuse koostöös E.L.L. Kinnisvara AS-iga, mis ostis hoonetealuse krundi neli ja pool aastat tagasi 3,3 miljoni krooni eest. E.L.Li turundusdirektori Almar Otteri sõnade järgi liikus keskuse rajamise mõte juba tookord, kuid aeg polnud alustamiseks küps.