Teisipäeva pärastlõunal otsis kaitsepolitsei läbi sihtasutus KredExi ruume. KredEx andis mullu väga soodsat riigilaenu Porto Franco arendusele, mille kaudu võitis arendus väidetavalt kuni 14 miljonit eurot. Lisaks selgus, et Rauno Tederi isa Hillar Teder leppis Keskerakonna toonase peasekretäri Mihhail Korbiga kokku, et Teder annetab aasta jooksul Keskerakonnale miljon eurot ning Porto Franco saab Tallinnalt sobiva hinnaga võimaluse juurdepääsuteede rajamiseks.

Rauno Teder pole seni ühtegi kommentaari ajakirjanikele toimuva kohtu jaganud ning ta ei plaani seda ka teha. "Olukord, kus me nüüd oleme, on meie jaoks uus ja ootamatu. Tegeleme praegu asjaolude selgitamisega. Tänan teid ette mõistmise eest, et ma keskendun hetkel Porto Franco tulevikuga seotud küsimuste lahendamisele ning intervjuusid ei anna ega päringutele ei vasta," edastas Teder lakoonilise teate toimetustele.

Porto Franco skandaal kulmineeris valitsuse lagunemisega, kui peaminister Jüri Ratas astus erakonnale esitatud korruptsioonikahtluse tõttu tagasi. Prokuratuur avastas Porto Francoga seotud korruptsiooni uurides veel ühele võimalikule kuriteole peale: nad kahtlustavad Tederit ja rahandusministri Martin Helme nõunikku Kersti Krachti rahapesu kokkuleppes, et varjata Tederilt Krachtile altkäemaksu andmist.

Lisaks on esitatud mitmete kuritegude toimepanemise kahtlustused veel kahele ettevõtjale.