„Selle maja puhul on tegemist samasuguse olukorraga, nagu oleks üks õnnetu talupoeg kogemata sattunud kuninga õukonna ballile,” võrdles Karp hoone väljanägemist võrreldes ümbritseva kiirelt areneva linnaga. Tema sõnul on maja ehitatud postiasutuseks ning sellest büroohoone kujundamine on mõttetu ja võimatu, kirjutab Postimees.


Karbi sõnul on mitmed linnavalitsuse tellitud detailplaneeringud tehtud asjatundmatult ning tõenäoliselt kehtib see ka Peapostkontori ümbruse kohta. Ta lisas, et linnajuhid on ilmselt rohkem mures Sakala keskuse lammutamisega kaasnenud skandaalide pärast.


„Sakala keskuse oleks võinud alles jätta, kuid nüüd tahetakse säilitada hoonet, mis tuleks lammutada,” kurjustab arhitekt ning lisab, et praegu tehakse kõik asjad hoopis vastupidi.


Tema väitel tehti viis-kuus aastat tagasi Eesti Projektis ehitustehnilise ekspertiisi hinnang, millest järeldub, et postimajale võiks heal juhul peale ehitada ühe kerge korruse, kuid mitte rohkem.


Eesti Posti kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juht Kaido Padar ütles, et firma pani postimaja müüki sellepärast, et ei vaja kesklinnas nii suurt ja praegu pooltühjalt seisvat maja.