Uude väljaandesse on kavas liita Extra ja Kultuuri paremad küljed ja välja jätta sellised, mis aja on jooksul oma tähtsuse minetanud, ütles BNS-ile AS-i Postimees peadirektor Erik Roose.

Postimehe nädalalõpulisa Extra on Roose hinnangul tasemelt 1990. aastate alguse tasemel ja ei ole meediaturu arenguga kaasa läinud.

Seepärast on nädalalõpupaketti kavas kohandada vastavalt muutunud situatsioonile, märkis Roose. Eesmärk on teha uut, tugevamat, paremat ja ühist toodet, lisas ta.

Seoses kahe lisa liitmisega üheks toimub Roose kinnitusel ka mõningane koondamine ajakirjanike hulgas, kuid see ei ulatu kümnetesse. Tööjaotuse ümbervaatamine saab tema sõnul selguda läbirääkimiste alusel seniste töötrajatega.

Peamiselt komplekteerib Postimees uue nädalalõpulisa töötajaskonna toimetusesisese rotatsiooni teel, rääkis Roose. "Toimuvad liikumised, välistatud pole ka mõne uudistetoimetuse töötaja kaasamine," selgitas ta.

Muutunud nädalalõpulisa hakkab Roose teatel ilmuma uuest aastast. Uudse nädalalõpulisa projekt peaks raamid saama kuu aja jooksul, sama ajaga peab selguma ka selle töötajaskond.

Kasumit ei ole Postimees uue nädalalõpulisa ilmumisse sisse planeerinud, kuigi Extra projekti ümbervaatamine oli tingitud just kahjumlikust töötamisest.

"Inimene ostab ikkagi Postimeest kui sellist ja meie tahame talle pakkuda hea ja loetava nädalalõpulisa," tähendas Roose.

Postimehe väljaandeid kirjastav Eesti Meedia kavatseb uude aastasse minna range kokkuhoiuprogrammiga.

Eesti Meedia esimees Mart Kadastik on varem BNS-ile kinnitanud, et kulude kokkuhoid ei tule töötajate koondamise, vaid tootearenduse arvelt.

Eesti meediamaastikku on viimase pooleteise aasta jooksul raputanud meediakontsernide omanikevahetusest tingitud muutused, mis on viinud nii ajalehtede sisumuutuste, ajakirjade sulgemise kui ka ajakirjanike koondamiseni.

Meediakontsenid Eesti Meedia ja Ekspress Grupp läksid poolteist aastat tagasi vastavalt Norra Schibstedi ja Rootsi Bonnieri kontrolli alla.

Eesti Meedia, kes on ajalehtede Postimees ja Sõnumileht, Ajakirjade Kirjastuse ja nelja maakonnalehe omanik, sai esimesel poolaastal 22,2 miljonit krooni kahjumit, millest enamiku andsid ajalehed Postimees ja Sõnumileht. Kahjumit toovad kontsernile ka ajakirjad Tervis, Stiina ja Luup.

Baltic News Service