Eesti Post teeb ise kõik vajalikud tolliformaalsused ning paki kättesaamiseks ei pea enam sõitma maakonnakeskuses asuvasse postiasutusse. Samuti ei pea saaja paki deklareerimiseks ega maksude tasumiseks pöörduma eraldi tolliasutusse. Postikeskusest saadetakse postisaadetised edasi koos saatedokumentide, deklaratsiooni väljatrüki ning maksearvega isiku elukohajärgsesse postiasutusse.

Postkontoris saab paki saaja edaspidi tasuda ka kõik nõutavad maksud – selleks ei ole enam vaja minna tolliasutusse.

Deklaratsiooni täitmise eest tuleb maksta 58 krooni teenustasu. Kui isik soovib loobuda eelnevalt täidetud deklaratsioonist, saab ta täita deklaratsiooni ise ja maksta tasumisele kuuluvad maksud tolliasutuses, mis tähendaks aga endiselt mitme asutusega suhtlemist ja edasi-tagasi sõitmist.

DHL toob paki koju kätte

Kiirkullerfirma DHL Baltikumi müügi- ja marketingijuht Evert Kreek ütles, et uus kord nende tööd ei mõjuta, sest oma äriklientidele ja eraisikutele pakuvad nad juba ammu sellist teenust. Kui klient on volitanud DHL-i tegelema tolliformaalsustega ja on nõus selle eest maksma maakleri teenustasu, siis toimetab firma paki ise saaja kätte.