„Ma arvan, et kui Eesti poliitikud tuleksid välja ühtse ja toetava seisukohaga, siis tuleb Brüsselist ka positiivne otsus. Avaliku arvamuse ja rahva tahe on ju kindel – üldiselt tahetakse, et Eesti enda lennufirma tegevus jätkuks. Aga siin ongi tähtis poliitiline tahe. Mina seda tahet ei kujunda ja ma ka ei oska öelda, kas see on ühtne. Seda me väga täpselt näinud ei ole," leidis Hanschmidt.

Hanschmidt meenutab, et sügisel plaani avalikustades tegi Infortar justkui soolot ja selget hinnangut valitsuselt ei saadud. „Räägiti midagi „positiivsest eelhoiakust” ja ka enampakkumise tegemise vajadusest. Meie poolest võib enampakkumist muidugi teha ja ega me ei pea seda lennufirmat ka iga hinna eest endale saama, aga prioriteet võiks ikka kõigil olla see, et mitte Estonian Airi põhja lasta,” pahandas Hanschmidt.

„Me pakume edasist visiooni ja elujõulisust ehk lahendust, milline võiks lennufirma tulevikus olla. Esimest korda on võimalus see probleem lahendada erakapitaliga, näiteks lätlaste Air Baltic või poolakate LOT on riigifirmad edasi ja neil pole riigi raha kaasamise probleem kuhugi kadunud. Kui poliitiline tugi ja meelekindlus on olemas, siis palume seda ka häälekamalt väljendada.”

Hanschmidt kinnitas, et nende pakkumine Estonian Airi ostuks on endiselt laual.