“See nädal oli hullumaja. Päris tõsiselt. Esmaspäeval öeldi mulle, et ma saan laupäevaks kätte ainult pool trükki. Kahe päeva pärast selgus, et saame ikka kõik. Siis tekitas pudelikaela õmbluse jõudlus. Kõik raamatuseljad on ju vaja õmmelda. Trükikoja õmblejad töötasid küll vist terve see nädal 24 tundi päevas,” kirjeldas kirjastuse Varrak juhataja Priit Maide BNS-ile.

“Hetkel on lõõtsutamine lõppenud. Homsed kogused on poodidesse laiali veetud,” nentis Maide reedel kella 18 ajal. “Ega see 8000 eksemplari laialivedamine pole ka naljaasi.”

Joanne Kathleen Rowlingi Harry Potteri sarja viies raamat “Harry Potter ja Fööniksi ordu” on lugejatele kättesaadav raamatukauplustes alates laupäeva hommikust.

Sel puhul tuleb mitmes raamatupoes eriüritusi.

Tallinnas Apollo raamatumajas avatakse poe uksed tund aega tavaliselt varem ehk kell 9. Päeva jooksul on kavas viktoriin, jututund, võlumütside valmistamine, kostüümide võistlus nig kohtumine raamatu tõlkijate Krista ja Kaisa Kaeraga.

Viktoriinid on ka Tartu ja Pärnu Apollo raamatukauplustes.

Tund aega varem avab uksed ka Tallinna raamatupood Rahva Raamat, kus esimesed kümme uue raamatu ostjat saavad kingituseks Harry Potteri pusle. Ka sealses poes saab päeva jooksul kohtuda raamatu tõlkijatega, tulevad viktoriin ning raamatu ettelugemine.