Ärilehele teadaolevalt oli hanke nurjumisest tähtsamgi põhjus Laido vallandamiseks see, et projektijuht varjas hanke toimumise ajal PPA juhtkonna eest novembris tehtud ja vormiriiete hankega seotud eksperthinnangut.

"Täna lõpetas PPA töölepingu vormiarenduse projektijuhiga, kes on viimased poolteist aastat vastutanud vormiarenduse ja täisteenusele ülemineku protsessi eest. Kuna uuele politseivormile üleminek lükkub kõigi pakkumiste tagasilükkamise ning uue hanke ettevalmistamise tõttu aasta võrra edasi ning kuna tegu on olulise projektiga kogu PPA jaoks, otsustas ka PPA logistikabüroo juhtaja Veiko Kopamees võtta tekkinud olukorras vastutus ja astada büroojuhataja ametikohalt tagasi," ütles PPA peadirektori asetäitja Tauno Tuisk.

PPA teatas täna, et korraldab uue vormiriiete täisteenuse hanke, sest nüüdseks tühistatud hankel osales küll kaks pakkujat, aga pakkumuste hinnad ületasid eelarvet. "Tänaseks selge, et pakutud hinnaga ei ole võimalik lepingut sõlmida, sest sellisel juhul võtaksime riigile mitmeks aastaks kohustusi, millele PPA eelarves täna lisakatteallikaid ei ole," selgitas Tuisk.

Ärileht kirjutas oktoobri lõpus, kuidas konkurendid kahtlustasid PPA kümnemiljonilise vormiriiete hanke puhul kokkumängu ühe pakkujaga ning hankel osalejate arvates on politsei- ja piirivalveamet seadnud niisugused tingimused, et tähtajad sobiksid ainult ühele pakkujale. Pärast seda tellis siseministeerium erakorralise auditi, mille tulemusena leiti hankes mitmeid ränki vigu. PPA peadirektori asetäitja Tauno Tuisk põhjendas tehtud vigu kogenematusega ja sellega, et tegu on esmakordselt niivõrd suures mahus tehtava hankega.