Salvesti personalijuhi Alice Ellamiku sõnul on Salvest viimastel aastatel palju töötajaid leidnud just praktikale tulnute seast. „Pühendunud usaldusväärsele inimesele katsume alati püsiva töökoha leida, võimalusel näiteks seniseid töötajaid koolituse abil uutele positsioonidele edutades," sõnas Ellamik.

Kuna koolist ettevõtte vajadusi arvestava ettevalmistusega inimesi ei tule, siis on Salvest suunanud fookuse järelkasvu kasvatamisel peamiselt esmatasandi juhtidele ning tootmise oskustöölistele. Samas ollakse valmis andma kõikidele noortele võimalus kasvada ettevõttes sees, mistõttu pakutakse praktikavõimalusi kõikidesse üksustesse: nii tootmisesse, ladudesse, tehnikaosakonda ning kontorisse väga erinevatele erialadele. „Meie juurde on väga oodatud toidutehnoloogia tudengeid, sest selle eriala teadmistega inimestest on meie valdkonnas alati puudu," kommenteeris Ellamik.

Lisaks tavapäraste praktikakohtade pakkumisele, teeb Tartu toidutootja aktiivselt koostööd mitme ülikooliga ning pakub tudengitele võimalust õppekäikudeks ja praktiliste tööde tegemiseks. Ülikoolidega koostöös on valminud mitmeid toiduvaldkonna uurimusprojekte.

Personalijuhi sõnul näitab praktikaaeg, milline on inimese motivatsioon, tahe õppida ja suhtumine töösse ning kui hästi ta kollektiivi sobib. „Kui need aspektid klapivad, siis Salvesti tööks vajalikud spetsiifilised oskused õpetame meeleldi kohapeal ning vajadusel tagame töötajatele ka lisakoolitused," kinnitas Ellamik.

Nii leiavadki edukalt praktika läbinud noored tihti endale Salvesti näol pikaajalise ja stabiilse tööandja. Selle heaks näiteks on ekspordiosakonna müügijuht Martin Flink, kes ei osanud ettevõttesse praktikale minnes uneski näha, et sellest võiks saada talle reaalne töökoht.

„Praktika viimastel päevadel tutvustati mulle ekspordiosakonna tulevikuplaane, mille juurde kuulus ka osakonna laienemine ja uuriti, kas oleksin huvitatud ekspordiosakonnas töö jätkamisest. Kuna nii see valdkond kui ka ettevõtte tuleviku strateegia mulle meeldisid, otsustasingi Salvestisse edasi tööle jääda," rääkis Flink oma kogemusest.

Salvesti valis Flink praktikakohaks seetõttu, et soovis end proovile panna ühes suurettevõttes ning Salvest pakkus erialast praktikakohta, mis tundus talle huvitav ja arendav. „Kuna varasemat kokkupuudet mul toidutööstusega ei olnud, siis üheks ootuseks oli hea ülevaate saamine antud valdkonnast. Soovisin näha, kuidas toimib üks suurettevõte ning leida praktiliste ülesannete täitmisel rakendust koolis õpitud teoreetiliste teadmistele. Võin julgelt öelda, et antud eesmärgid said täidetud."

Praktika käigus õppis mees lähemalt tundma ettevõtet ning selle tööpõhimõtteid ning sai põhjaliku ülevaate ettevõtte ajaloost ja tuleviku plaanidest. „Mulle tutvustati erinevate osakondade tööülesandeid, kaasati mitmetele töökoosolekutele ning sain osaleda ka paljudel degusteerimistel, kus õppisin kasutama toidutööstusele omast keelekasutust. Koolist õpitud teadmisi sain kasutada põhjaliku turuanalüüsi koostamiseks erinevate riikide näitel, analüüsides toidutööstusega seotud andmeid," rääkis endine praktikant.