Holsteini tõugu karja isendid reisivad veoautodes Hollandist ja Saksmaalt 4500 kilomeetrit, et suurendada Tjumeni linna lähedal asuvat piimakarja, ütles Danone'i Venemaa üksuse juht Charlie Cappetti. See peaks kaitsma Prantsusmaa piimatootja Venemaa tööstust toorpiima hinnatõusu eest. Venemaal on tänavu piima hind tõusnud 14 protsenti.

„Piima hind on jätkuvalt tõusnud,“ ütles Cappetti. „See paneb toodete nagu jogurti hinnad surve alla.“

Kuigi Prantsusmaa toiduainetööstus ei tegele tavaliselt põllumajandusse investeerimisega, tehti Venemaa osas erand. Kui Putin kehtestas Euroopa Liidust toiduainete sisseveokeelu 2014. aastal, kasvas piimanõudlus, sest vene juustutootjad tormasid asendama prantsuse camemberti ja Itaalia pecorinot. Rubla nõrkus vaid võimendas hinnatõusu inflatsioonilist mõju.

Danone investeeris Venemaale 60-hektari suurusesse piimafarmi Damate. Esimesed lehmad hakkavad varustama Danone piimaga maikuus. Viimased lehmad peaksid Venemaale saabuma septembris.

„Loodame, et Venemaa piimainflatsioon aeglustub tuleval aastal,“ lausus ta. Pakkumise ja nõudluse vahe kahaneb kui uus piim tuleb turule.