Barnieri sõnul põhjustasid India, Hiina ja Brasiilia kõneluste luhtumise sellega, et  tahavad blokeerida impordi oma riiki, aga samal ajal soovivad ise eksportida arenenud riikidesse, vahendasid ERR uudised CNN-i.

Prantsusmaa põllumeeste ühingu esimees Jean-Michel Lemetayer süüdistab Indiat selles, et viimane ei soovi avada oma turgu suuremale impordile. "Lepingu mittesõlmimine on parem, kui sõlmida halb leping," lisas ta.

"Prantsusmaal ja Euroopal on oma toidutraditsioonid ja põllumajandusmudel, mida me ei soovi rahvusvaheliste läbirääkimiste ning kaubanduse liberaliseerimise tõttu kaotada. Lühiajaliselt on praegune seis parem," selgitas Lemetayer.

Barnier kinnitab, et WTO kaubanduskokkuleppe läbirääkimised ei ole veel läbi, kuid on ohus Doha kõneluste kokkuvarisemise tõttu.

Genfis toimunud kõnelused, mis pidid tooma miljonid inimesed välja vaesusest, lõppesid teisipäeval ning ei toonud kaasa uusi kaubandusvõimalusi farmeritele ja tootjatele, majanduskasvu kiirenemist ning võimalusi kolmanda maailma arengule.