Nüüd võib Prantsusmaa selle unistuse korstnasse kirjutada, sest värskem teema on frexit ehk Prantsusmaa võimalik lahkumine Euroopa Liidust ja euro kasutusest loobumine, kirjutab Bloomberg.

Prantsusmaa presidendiks pürgiva Marine Le Peni valimislubaduste seas on Prantsusmaa euroalalt ja Euroopa Liidust lahkumine. Kui ta kaotab, võib presidendiks saada ettevõtlussõbralikum Francois Fillon või Emmanuel Macron, kelle reformide korral võib muutuda Pariis taas konkurentsivõimelisemaks.

„Pilt on täiesti must-valge,“ ütles varahaldusnõustaja Greenwich Associatesi tegevdirektor Markus Ohlig. „Le Peni võidu korral ei kaalu ükski välisfirma enam äri Pariisi kolimist.“

Äärmusparempoolse Rahvusrinde presidendivalik Le Pen soovib Prantsusmaa euroalalt lahkumist, keskpanga iseseisvuse kaotamist, uue raha loomist ja selle trükkimist heaoluprogrammide ja tööstusprojektideks finantseerimiseks.

Arvamusküsitluste kohaselt juhib ta valimiste esimeses voorus, mis toimub aprillis, kuid teises voorus mais kaotaks ta kas Macronile või Fillonile.

Pariisi finantssektori lobbygrupp Paris Europlace prognoosis, et brexiti järel võib Suurbritanniast Pariisi tekkida 20 000 töökohta lisaks praegu Pariisis töötavale 150 000 finantssektori töötajale.