Sõpruse kino kõrvale, Vana-Posti 11/13 ehitatav 68 toa ja sviidiga hotell Domina City ehitust finantseeris Ernesto Preatoni itaallasest tuttav, hotelli operaatoriks hakkab Preatoni firma.

Uue hotelli operaatoriks hakkab Pro Kapitali tütarettevõte, hotellihaldusfirma Domina Management. Firma juhataja Aare Jaanus ütles ETAle, et ehitustööd on lõpetatud ning käimas on ettevalmistused avamiseks. Külaistele avame uksed juba augusti keskel, kuid pidulik avamine toimub septembris, kui töötajad on jõudnud sisse elada.

Hotelli hind on umbes 65 miljonit krooni, millest 15 miljonit maksti hoone eest 30 renoveerimise ja 20 miljonit sisustuse eest. Hotelliks tegemist finantseerib itaallane Pier-Paulo Cimatti, kes on ka hoone ainuomanik.

"Hinnad on tänavu nagu kolmetärni hotellidel," ütles Jaanus. Jaanuse sõnul on augustiks hotell 70protsendiliselt broneeritud. Järgmisest aastast ühtlustuvad tubade hinnad teiste neljatärnihotellide hindadega. Öö kahele maksab hotellis 1200-2400 krooni.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevdirektor Donald Visnapuu ütles, et ruumi neljatärnihotellidele jätkub. "Suuri muutusi turul siiski 68 toaga uus hotell esile ei kutsu. Kui hotellitüüpide järgi vaadata, siis rohkem on katmata turismiklassi hotellid ning veel odavamad noorte-tüüpi hostelid,” sõnas Visnapuu.

Eestis on kokku ligi 90 hotelli, neist 25 asub Tallinnas.