Preatoni jalgrattaklubi Domina Vacanze, mille esiratturit veel hiljuti Eestis presenteeriti, kukkus tippliigast välja paar nädalat tagasi. Rattaspordi sait www.dailypeloton.com kirjutab, et Domina ei saanud Division 1 staatust. Domina koosseisus sõidab teiste seas endine maailmameister Mario Cipollini, keda Domina patroon Ernesto Preatoni möödunud aasta sügisel Eesti avalikkusele tutvustas.

Itaalia juhtiva päevalehe Corriere della Sera ajakirjaniku Vittorio Malagutti andmetel kavatseb Preatoni osta lähiajal jalgpalliklubi Internazionale Milan.

Paar nädalat tagasi teatas Preatoni, et on valmis ostma Parmalati pankrotipesast reisifirma Parmatour.

Dailypeloton.com kirjutas, et Domina eemaldamise kohta Division 1 liigast on vähe teavet. Profirattaspordi nõukogu juht Alain Rumpf ütles vaid, et Domina tegevuses on “palju tumedaid laike”.

Pärast paari nädala tagust väljaheitmisotsust teatas Preatoni, et enne kui ta midagi ette võtab, kohtub ta oma firmade juhtidega, et välja selgitada, miks meeskond kõrvale jäi.

Vastavalt ajalehe Gazzetta dello Sport andmetele üritab Domina meeskond vaatamata Divion 2 staatusele saada kutse Milano Sanremo ja Giro d`Italia võistlustele, kutse Tour de France`ile pole enam tõenäoline — meeskond möödunud aastal kutset ei saanud.