Laolaienduse tulemusel tekib ettevõttele juurde kolmandiku võrra rohkem alusekohti, teatas Premia Tallinna Külmhoone.

Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Kuldar Leis peab lao laiendamist Eestis turuliidri positsioonil olevale ettevõttele väga vajalikuks.

„Premia Tallinna Külmhoone äri on laienenud nii jõudsalt, et senised laod jäid Premia jäätiste ja sügavkülmutatud kaupade hoiustamiseks väikseks, mistõttu pidime liiga palju kasutama rendipindu ning äri laiendamiseks jäi kasvuruumi napiks. Jätkusuutliku kasvu tagamiseks kasvatasime lao mahu praeguselt 4000 alusekohalt 6000 alusekohani,” sõnas Leis.

Laolaiendamise tulemusel muutub kaupade väljastamine paindlikumaks, kuna enam ei sõltu Premia Tallinna Külmhoone äritegevuse paindlikkus ja efektiivsus renditavast laopinnast. „Uus laopind peab kindlustama selle, et ei suvisel tipphooajal ega ka talvise sügavkülmutatud kaupade müügi tippajal ei tekiks olukorda, kus meil mõnda toodet ei ole võimalik laopinna nappuse tõttu müüa,” ütles Leis.

Premia Tallinna Külmhoone on Baltikumi juhtiv jäätisetootja, kellele kuulub Baltikumi jäätiseturust 25%, sealjuures Eestis on ettevõte turuliider 40% turuosaga. Leedus ollakse teine turuosaga 25% ning Lätis on turuosaks 8%.

Oktoobri lõpus omandas ettevõte Läti suurima sügavkülmutatud kaupade distribuutori A/ S-i FFL, mille tulemusel on eesmärgiks Premia kaubamärgi turuosa Lätis kasvatada 2008. aasta lõpuks 18%-ni.

Premia Tallinna Külmhoone grupi 2006.aasta käive kokku koos Leedus asuva Premia KPC-ga oli 474 miljonit krooni ning ettevõtte kuulub Amber Trust II S.C.A.-le ning ettevõtte juhtkonnale. Ettevõtte tuntuimad kaubamärgid on Premia, Regatt, Väike Tom, Bravo, Jocker, Põhjatäht, Ice Dream, jt.