2008. aasta sama perioodi käive oli 923 miljonit krooni ja maksude-eelne kasum 84,7 miljonit krooni, teatas ettevõte.
Käesoleva aasta alguses Premia Foods kontserniks restruktureeritud toiduainetööstuse ettevõtete grupi üheksa kuu tulemusi kommenteerides tõi ettevõtte juhatuse esimees Kuldar Leis esile, et võrreldes 2008. aastaga on tänavu pisut kasvanud jahutatud kalatoodete müük Soomes, kuid Baltikumi müügimahud on samal ajal kahanenud ligikaudu 15%.

“Keerulise aasta kiuste on siiski ka Baltikumist häid uudiseid – nii näiteks ei ole toimunud kardetud ulatuslikku madala kvaliteediga odavtoodete pealetungi jäätisesegmendis. Premia jäätised jätkavad Eestis 40%lise turuosaga turuliidrina ja on kahe juhtiva kaubamärgi seas ka teistes Balti riikides, kasvatades oma turuosa nii Lätis kui Leedus. Samuti on märk inimeste huvist tasakaalustatud kvaliteetse toitumise vastu isegi masu ajal ja nii on värske jahutatud kala müük Eestis samal tasemel 2008. aastaga,“ sõnas Leis.

Balti riikide toiduaineteturgudel on olukord Leisi sõnul siiski jätkuvalt keeruline. “Vähenevate müügimahtude tingimustes oleme tublisti kärpinud kulubaasi, mis on aga aidanud ettevõttel kokkuvõttes muutuda oluliselt efektiivsemaks – nii et pole halba heata,“ lisas ta. Ettevõte lunastas tänavu tähtaegselt ka võlakirjad 35,5 miljoni Eesti krooni mahus.

AS Premia Foods kogukäibest moodustavad täna 25% jäätised, 35% teised sügavkülmutatud toiduained nagu juurviljad, pelmeenid, lihatooted, pitsad jms ning 40% jahutatud ning sügavkülmutatud kalatooted. „Premia Foodsi lai tooteportfell võimaldab pakkuda inimestele kvaliteetseid toiduaineid kõigil meie sihtturgudel ning kindlasti tahame ka edaspidi oma olemasolevaid kaubamärke tugevdada ja võimalusel isegi laiendada tooteportfelli uutesse sektoritesse,“ ütles Leis.

AS Premia Foods annab Eestis tööd 330-le inimesele, terves Baltikumis 500 inimesele ja Soomes 100 inimesele. Premia Foodsi kontserni kuuluvad Premia Tallinna Külmhoone AS, Saaremere Kala AS, Vettel OÜ ja Gourmethouse OÜ Eestis, AB Premia KPC Leedus ja AS Premia FFL Lätis ning Heimon Kala OY Soomes.

AS Premia Foods aktsionärid on rahvusvahelised investeerimisfondid Amber Trust, DCF Baltic States, Firebird ja ettevõtte juhtkond.