EBITDA ehk tulu, millest on maha arvestatud maksud, kulum, intressid ja muud kulud kasvas aastaga 12 protsenti, jõudes 5 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Ettevõtte auditeerimata konsolideeritud käive ulatus möödunud aastal 4,3 protsendini kasvuga 50,1 miljoni euroni. Balti riikides moodustas käibest jäätis 40 protsenti, külmutatud toodete müük 52 protsenti ning ülejäänu andis logistikateenuste müük kolmandatele osapooltele. Kasv toimus kõikidel sihtturgudel.

Nordic Foods Holdingu juhatuse liikme Katre Kõvaski sõnul oli Premial äriliselt keeruline ja väljakutseid pakkuv, kuid kokkuvõttes väga hea aasta ning lisaks liidri positsiooni kinnistamisele Baltikumi jäätiseturul õnnestus teha oluline arenguhüpe ka külmutatud toodete segmendis. 

„Möödunud aastal loobusime jäätisesegmendis paljudest private label toodetest ning keskendusime oma kaubamärkidele, mis võimaldas kasvatada kasumlikkust. Ka külmkauba puhul läks peamine tähelepanu ettevõtte enda kaubamärkide arendamisele ja toetamisele ning selles segmendis osutus käibeveduriks Läti,“ lisas ta.

Nordic Foods Holding on Premia Baltikumi operatsioone juhtiv valdusfirma, mis loodi 2014. aasta sügisel, kui toonase Premia Foodsi (täna PRFoods) aktsionärid otsustasid müüa ettevõtte Baltikumi ja Venemaa jäätise- ja külmkaubaäri Andrei Beskhmelnitskile, Ukraina päritolu toidutöösturile. 

Beskhmelnitski on tuntud Venemaa suurima piimanduskontserni Unimilk loojana ning 2011. aastal asutas ta rahvusvahelise toidukontserni Food Union, mille tütarfirmade hulka kuulub teiste seas ka Läti suurim piima- ja jäätisetööstus Rigas Piena Kombinats. 

Premia ärisegmendid Baltimaades on jäätis ja sügavkülmutatud tooted ning ettevõte on 22% turuosaga Balti riikides jäätiseturu liider. Premia annab Eestis, Lätis ja Leedus tööd ligikaudu 450 inimesele, ettevõtte peakontor ja peamine tootmisüksus asuvad Tallinnas. 

Eesti kultuuriministeerium tunnustas Premiat tiitliga Aasta kultuurisõber 2014 panuse eest Eesti kultuurielu edendamisse ja elavdamisse.
Food Union