Ettevõtete liitmine viidi läbi rahatu tehinguna aktsiate vahetamise teel. Ettevõtete haldusfirmaks sai AS Premia Foods.

"Kalatooted, nii külmutatud kui ka jahutatud, olid need, mis meil olid portfellist puudu," põhjendas ettevõtete liitumist Premia Foods juhatuse esimees Kuldar Leis tänasel pressikonverentsil.

"Täna on mõlema grupi areng jõudnud sinnamaani, et on mõistlik ühineda - ühelt poolt müüa rohkem kala Baltikumi ja teiselt poolt müüa rohkem jäätist Soome. Samas me saame müügi turunduse ja logistika ühendada, kuna tegemist on enam-vähem samasuguste tootegruppidega."

Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles ühinemist kommenteerides, et kindlasti annab see kogu toiduainetööstuse sektorile juurde konkurentsivõime kasvu. "Elu on ikkagi näidanud seda, et suuremad kontsernid, ettevõtted on jätkusuutlikumad, veavad sektorit edasi, arenevad väga kiirelt, sest neil on selleks paremad võimalused," sõnas Potisepp.

Värskelt loodud Premia Foods tegutseb lisaks Baltikumile ka Venemaa ning Soome turgudel. Kontserni aastakäive ulatub 1,2 miljardi kroonini.

Premia Foodsi kogukäibest moodustavad 20% jäätisetooted, 40% teised sügavkülmutatud toiduained ning 40% sügavkülmutatud kalatooted.

Premia Foodsi kontserni kuuluvad Saaremere Kala AS Eestis, Heimon Kala OÜ Soomes, Vettel OÜ Eestis, Gourmethouse OÜ Eestis, Saaristomeren Kala OY ja Heimon Kala OY Soomes, AB Premia KPC Leedus, AS Premia Tallinna Külmhoone Eestis ja AS Premia FFL Lätis.

Saaremere Kala AS omab kalakasvatusi Soomes ja Rootsis. Ettevõtte põhituruks on Soome, kus omab jahutatud kalatoodete turul Heimon Kala kaubamärgi all 30% suurust turuosa. Ettevõtte peamine tootmisüksus on Saaremaal asuvas Vettelis. Lisaks sellele asuvad kalatöötlemisettevõtted Soomes Hämenlinnas ja Uusikaupunkis.

Premia Foodsi suuromanikud on rahvusvahelised investeerimisfondid Amber Trust I ja II, DCF Baltic States ning Firebird, kellele kuulub umbes 90% ettevõtte aktsiatest. Ettevõtte juhtkond omab kontsernis umbes kümnendiku suurust osalust.

Kontserni juhtimine on koondatud Tallinnasse ning juhatuse liikmeteks saavad tänased Premia Tallinna Külmhoone juhid.

AS Premia Foods annab Eestis tööd 330 inimesele, terves Baltikumis 500 inimesele ja Soomes 100 inimesele.