Premia saadab töötajad iga-aastasele sundpuhkusele
"Detsembris me seisime ja nüüd veebruari alguses seisame kaks nädalat," kommenteeris Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis.
"Meil on see tavapärane käitumine," rääkis Leis. "Talvel, kui jäätist süüakse vähem, siis me oleme igal aastal mingil perioodil seisnud. Samal ajal tehakse seadmete remonti ja tootmist ei toimu, kuna tarbimine on mitu korda väiksem kui suvel."
Vastu suve hakkab jäätisevabrik Leisi sõnul taas täie jõuga tööle. "Küsimus on selles, et meil ei ole mõistlik töötada näiteks kolmandiku võimsusega. Me kas seisame või töötame täie võimsusega. Sellepärast on ka vahetevahel see osaliselt tasustatud puhkusele minek," rääkis Leis.
"Inimesed ka teavad seda, et nad peavad suvel väga palju töötama ja saavad talvel rohkem puhata," lisas Leis.
Eelmisel talvel seisis ettevõte 1,5 kuud. "Praegune (majandus - toim)seis võib tekitada selle, et see seisak võib olla pikem või lühem," kommenteeris Leis muutunud majandusolusid.
Hiljuti Premia Tallinna Külmhoone ja Saaremere Kala AS-i liitudes moodustunud Premia Foodsi kontserni kuuluvad veel Heimon Kala OÜ Soomes, Vettel OÜ Eestis, Gourmethouse OÜ Eestis, Saaristomeren Kala OY ja Heimon Kala OY Soomes, AB Premia KPC Leedus ja AS Premia FFL Lätis.
Premia Tallinna Külmhoone toodab jäätist ja müüb laias valikus sügavkülmutatud kaupu.