Esimese üheksa kuuga teenis Premia tänavu kasumit 700 000 eurot. Mullu samal perioodil oli ettevõtte kasum samal tasemel, teatas ettevõte börsile.

Premia tänavu kolmanda kvartali auditeerimata konsolideeritud käive oli 23,6 miljonit eurot, jäädes aastatagusele tulemusele alla 0,5 miljoni euro ehk 1,9 protsendiga. Üheksa kuu käive oli 66,8 miljonit eurot, aasta varem oli sama aja käive suurem 1,5 miljoni euro ehk 2,2 protsendi võrra.

Kontserni brutorentaablus ja brutokasum kasvasid nii kolmanda kvartali kui ka üheksa kuu kokkuvõttes. Brutorentaablus kasvas kolmandas kvartalis võrrelduna aastataguse ajaga 1,8 protsendipunkti, jõudes 30,2 protsendini. Üheksa kuu kokkuvõttes paranes brutorentaablus 2,2 protsendipunkti, jõudes 28,8 protsendini.

Premia Foodsi kulumieelne ärikasum (EBITDA) äritegevusest jäi kolmandas kvartalis eelmise aasta sama aja tulemusele alla 0,2 miljoni euroga. Üheksa kuu kokkuvõttes oli vastav näitaja mullu sama aja tulemusest 0,4 miljoni euro võrra halvem. Kui kolmandas kvartalis oli kalasegment peamine äritegevuse EBITDA vähenemise põhjustaja, siis üheksa kuu kokkuvõttes tulenes äritegevuse EBITDA vähenemine jäätisesegmendist.