Juhtunu eest vastutava Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi juht ei näe selles probleemi, kapo tema hinnanguga ei nõustu, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

Riigi Kinnisvara aktsiaselts (RKAS) riputas internetis ehitushangete registrisse kogu presidendi uue residentsi projekti, mis jõudis avalik olla neli päeva.

Dokumentidest sai teada, kuhu paigutatakse residentsi turvavad 84 valvekaamerat ning missugused on nende vaatlussektorid, mitmele hoonekasutajale jagatakse politseiga ühendatud paanikanupp, samuti, kust jookseb kaabel, mille lõhkumisel saab jätta presidendi residentsi ilma elektrita.

RKASi kommentaar:

Peame vajalikuks selgitada, et riigihangete registris avaldatud hankedokumentide juurde kuulub ehitusprojekt koos nõrkvooluprojektiga. Viimane sisaldab ka kõigile nähtavate valvekaamerate asukohta, kuid see on üksnes väikene osa kogu keerulisest valvesüsteemist.

Siinkohal on oluline märkida, et ehitushanke dokumentatsiooni juurde ei kuulu turvasüsteemi riigisaladusega kaetud osa. Saladusega kaetud turvasüsteemide osas tehakse eraldi riigihange ja seda hoopis teistel tingimustel vastavalt riigisaladuse kaitse korrale.

Presidendi kantselei ja politsei palvel kehtestasime 18. novembril kogu nõrkvooluprojektile ligipääsupiirangu põhjusel, et sellele saaksid ligi üksnes asjasse puutuvad isikud, kes põhjendavad vajadust projektiga tutvuda.

Näiteks kui soovitakse ehitushankel osaleda ning projektlahendust vajatakse pakkumise koostamiseks. Kõnealune nõrkvooluprojekt on edaspidi kättesaadav pöördumisel Riigi Kinnisvara poole. Nõrkvoolu projekti väljastamiseks sõlmitakse taotlejaga konfidentsiaalsuse kokkulepe.