Sel nädalal said toetuse esimestena kätte enamik ohustatud tõugu loomade pidajaid - 615 klienti said kokku 0,57 miljoni eurot. Samuti on 12 kliendile välja makstud keskkonnasõbraliku aianduse toetus.

Kokku tuleb PRIA-l kinnitada 8565 otsust, neist 361 puudutavad MAK 2007-2013 toetusi, mida taotlesid need, kel polnud eelmisel perioodil alustatud 5-aastane toetusega kaasnev kohustuse-periood veel lõppenud.

Toetuste määramise tähtajad on kehtestatud meetmete määrustes: käimasoleva perioodi kõigil meetmetel on selleks 10. veebruar, eelmise perioodi meetmetel on erinevusi.

“Kõigi toetuste puhul on väljamakse lõplik tähtaeg 30. juunil 2017, aga teeme seda varem - allolevais tabelis on näha ajad, millal PRIA prognoosib tegelikke maksetega alustamisi meetmete lõikes,” täpsustas Tanel Trell.

“Kõigi erinevat liiki toetuste kohta tuleb igale kliendile koostada eraldi otsus, sellepärast valmivad otsused meetmeti erineval ajal ning ka raha võib kliendi kontole jõuda erinevatel päevadel,” selgitas PRIA otsetoetuste osakonna menetlusbüroo juhataja Tanel Trell. Ta soovitab toetuse eeldatavat laekumise aega ja otsuste väljavõtete sisu vaadata e-PRIA vastavais teenustes. Andmed saavad seal nähtavaks pärast otsuse ja maksekorralduse valmimist.