GALILEO on Euroopa initsiatiiv ülemaailmses Satelliitide Navigatsioonisüsteemis (Satellite Navigation System). See põhineb umbes 30-l

satelliidil, mis osutavad tervet rida navigatsiooniteenuseid (avatud, kaitse-, kommerts-, riiklikul tasemel reguleeritud teenuseid) ja

navigatsiooniga seotud teenuseid (otsingute ja pääste-, sideteenus).

Plaanide kohaselt hakkab süsteem toimima aastal 2008 ja rahuldab väga laia ringi kasutajagruppide vajadusi. GALILEO-st saab üks Euroopa Liidu Üleeuroopalise Transpordivõrgu (Transport Trans European Network, TEN-T) projektide võtmekomponent.

Komisjoni otsuse kohaselt hakkab PricewaterhouseCoopers’i projektide finantseerimise ja erastamise meeskond koostöös firmadega Satel Conseil, Ovum, Denton Wilde Sapte, Willis Inspace ja Deutsche Bank projekti nõustama GALILEO poolt osutatavate kommerts- ja avalike teenuste ning tuluvoogude osas, mida need võivad genereerida. See on aluseks Ministrite Nõukogule detsembris 2001 esitatavale aruandele potentsiaalse PPP (Public Private Partnership - avaliku ja erasektori koostöö) struktuuri kohta, mis sisaldab ka arvamust programmi järgmise etapi alustamise osas. Sel juhul on võimalik, et PricewaterhouseCoopers’ile esitatakse pakkumine osutada ka edaspidi projekti rakendamist toetavaid nõustamisteenuseid.

Tony Poulter, PricewaterhouseCoopers’i avaliku ja erasektori koostöö meeskonna globaalne juht kommenteeris: “GALILEO-st võib saada läbi aegade esimene üleeuroopaline avaliku ja erasektori koostöö projekt, mis suudab demonstreerida, kuidas selliseid finantseerimisskeeme on võimalik rakendada väljaspool traditsioonilist infrastruktuuri. Oleme väga rahul, et saame selle 3 miljonit Eurot maksva uurimuse raames Euroopa Komisjoni heaks töötada ning nimetatud töö käigus kontaktis olla terve rea firmade ja riiklike institutsioonidega, kes tegutsevad kosmose-, telekommunikatsiooni- ja navigatsioonisektoris.”